Tuesday, August 21, 2012

Clatite sarate umplute



Timp de preparare

1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente

1 ou
50 g de faina
100 ml lapte
10 g unt
1/3 piept de curcan
5 ciuperci potrivite
1 ceapa 
1/3 ardei gras
                                2 catei de usturoi
                                1 morcov
                                3 linguri de iaurt sau smantana
                                piper
                                sare

Mod de preparare


Se iau legumele - ciupercile, ceapa. ardeiul gras, usturoiul si morcovul - se curata, se spala si se pun la fiert 30 de minute la 180 de grade. Se ia pieptul de curcan se spala si se pune la fiert, tot 30 de minute la 180 de grade, cu un varf de lingurita de sare. 
Dupa ce s-au fiert, legumele si pieptul de curcan se taie cubulete, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu lingurile de iaurt/smantana.
Intr-un bol se amesteca cu telul oul cu untul moale. Se adauga treptat laptele si faina si se sareaza si se pipereaza dupa gust. 
Intr-o tigaie de teflon se coc clatitele pe rand (se pune un pic mai multa compozitie in tigaie decat la clatitele dulci) si se aseaza pe o farfurie. 
Se ia pe rand cate o clatita, se umple cu amestecul obtinut din legume si iaurt sau smantana, se ruleaza si se aseaza pe un platou spre a fi servite.

Pofta buna!







No comments:

Post a Comment