Sunday, March 17, 2013

Melcisori cu mere




Timp de preparare 

45 de minute (complexitate redusa)

Ingrediente

1 foaie aluat foietaj
1/2 cana de zahar
2 lingurite rase de scortisoara
2 plicuri de zahar vanilat
1 mar mare



Mod de preparare


Se ia aluatul si se intinde pe masa de lucru; se presara cu jumatate din cantitatea de zahar si o lingurita rasa de scortisoara. Marul se curata si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu restul de zahar si cu o lingurita rasa de scortisoara.
Compozitia de mar se intinde pe foaia de aluat foietaj. Se ruleaza aluatul de la un capat la altul. Cu un cutit, se taie fasii de 2 cm, si se aseaza intr-o tava, tapetata cu foaie de copt. Peste melcisori se presara zaharul vanilat.
Tava se da la cuptorul preincins, la 200 de grade, timp de 20-25 de minute. Melcisorii se lasa in tava, pana se racesc, pentru a nu se lipii unii de altii.


Pofta buna!






No comments:

Post a Comment